Tango Natural Beograd

Community Organization

www.tangonatural.com , Instituto Tango Natural


Tango Natural je možda i najveća tango organizacija u Evropi! Plesnom edukacijom svih generacija, raznovrsnim projektima i organizacijom velikih plesnih, kulturnih i rekreativnih događaja promovišemo i širimo kulturu argentinskog tanga kao zdravu i kreativnu alrernativu. Pored Beograda, Tango Natural sa velikim uspehom radi i u Banjaluci, Kolašinu, Podgorici i Bijelom Polju, a prepoznatljiv sistem rada i vrednosti naše organizacije uticali su na stvaranje i razvoj tango zajednica širom Srbije i regiona.

Mi organizujemo:

Belgrade Tango Encuentro:

Od svog prvog izdanja 2009. godine do danas, ovaj internacionalni tango festival – maraton izrastao je u jedan od najvećih događaja ovog tipa u Evropi. Svakog aprila, BTE okupi više od 600 stranih gostiju i stotine domaćih plesača, koji gotovo nedelju dana mogu da uživaju u gotovo neprekidnim plesnim aktivnostima. Pored plesnih radionica koje vode najpoznatiji argentinski tango parovi, čarobnih Gran milongi, učesnici festivala mogu da plešu i tokom dana, kao i na after party milongama.

Posebna pažnja posvećuje se besplatnim događajima, otvorenim za sve građane, koji uključuju javne časove, koncerte i plesne radionice za sve generacije, uključujući i one najmlađe (osnovce i srednoškolce).

Novogodišnji beogradski tango maraton:

Novogodišnji beogradski tango maraton je stvarno maraton! Okuplja oko 160 plesačica i plesača i traje tri dana i četiri noći. Ova srazmera broja otplesanih sati i broja učesnika u kombinaciji sa našim gostoprimstvom i ušuškanom kućnom atmosferom stvara pravu tango alhemiju prepunu posebnih tango iskustava. Zbog toga ne čudi što se skoro sva mesta popune u prvih par sati nakon otvaranja registracije.

Letnji tango kamp u Kolašinu:

Ovaj događaj koji je postao omiljena destinacija stotinama plesača i ljubitelja aktivnog odmora iz cele Evrope, organizuje se svakog leta u prelepom planinskom ambijentu, na severu Crne Gore. Kamp nudi svakodnevne časove tanga, praktike i milonge ali i razne druge aktivnosti, kao što su časovi čakarere, planinarenje, joga, plivanje u prelepim planinskim jezerima, sportsko penjanje, streličarstvo, biciklizam, jahanje... Sve to za samo 2 evra na dan!

www.summertangocamp.com


Beogradski tango vikendi:

Milonge (tango pesni događaji) u Beogradu se organizuju gotovo svakodnevno, a jednom mesečno, dočekujemo plesače iz celog regiona na Beogradskom tango vikendu. Proistekao iz želje da, pre svih, domaći tangerosi i tangere dobiju specijalniji tango događaj od regularnih milongi, tango vikendi su izrasli u prave male festivale koji na milongama okupe preko 350 plesača iz Srbije i okolnih zemalja. Pored dve velike milonge, Tango vikend uključuje i besplatne časove za sve inostrane goste, praktikalongu, nastupe plesnih parova, a ponekad i koncert na milongi.


Internacionalni festival dece i mladih – TANGIRA ME!

Po broju osnovaca, srednjoškolaca i studenata uključenih u naše projekte, Tango Natural je nesumljivi lider u Evropi. Ovaj festival posvećen је tango stvaralaštvu tih generacija i svima onima koji na život gledaju kao na ples, a na izazove kao na nešto što će plesu dati nove boje i još zanimljivija rešenja.

Dve stalne milonge i dve praktike:

Tokom cele godine, Tango Natural organizuje dve redovne milonge: Milongu Inspiracion, svakog utorka i Milongu Almu, svake subote. Pored toga što su izuzetno posećene (redovno 100 - 130 posetilaca), ove milonge se odlikuju i po visokom kvalitetu plesa, kao i po tome što se na njima okupljaju plesači svih generacija, od srednjoškolaca i studenata, do onih u zrelim godinama. :). Pored toga, obično dva puta mesečno organizujemo milonge za tango početnike.

Takođe, svakog četvrtka i nedelje po 50-60 plesačica i plesača vežba na redovnim praktikama, koje se održavaju u našem Centru. Ove praktike daju veliki doprinos “kultu rada i vežbanja” kojim odiše Tango Natural. 


Mi podučavamo:

Osnovce i srednjoškolce:

Da li ste znali da u okviru projekta “Započnimo upoznavanje zagrljajem” stotine osnovaca i srednjoškolaca plešu argentinski tango u Beogradu? :) Ovaj neprofitni projekat se sastoji od besplatnih tango časova u saradnji sa tri osnovne škole u Beogradu, kao i od besplatnih časova za sve zainteresovane srednjoškolce. Neki od naših instruktora su prve tango korake napravili u sklopu ovog projekta.

Studente:

U posebnim grupama za studente, stotine mladih od 19 do 26 godina uče argentinski tango. Za studente smo obezbedili i veliki popust na mesečnu članarinu, kao i popuste na većinu drugih sadržaja. Energija ovih mladih tangerosa je glavni sastojak dinamičnih beogradskih milongi!

Grupe za odrasle:

Više od dve hiljade naših sugrađanki i sugrađana proplesalo je tango u našoj školi, a mnogi od njih i dalje aktivno rade na svom plesnom razvoju. Trenutno u okviru škole postoji 7 različitih nivoa. Časovi traju sat i po vremena i održavaju se dva puta nedeljno.

Ostalo:

Usluge

Tango predstavlja paradigmu života i uobičajenih obrazaca komunikacije, pa ne čudi što je široko primenjivan na polju ličnog i društvenog razvoja, razvoja kominikacijskih i prezentacijskih veština... Istovremeno, tango je atraktivni scenski fenomen i kultura koja neguje više od 130 godina muzičke tradicije, što predstavlja veliki potencijal na polju umetničkog stvaralaštva i zabave.

Stoga su i usluge koje naša organizacija pruža veoma raznovrsne i kreću se od priprema za svadbeni ples, preko nastupa plesnih parova i orkestra na različitim kulturnim i promotivnim manifestacijama, pa sve do relaks programa i velikih team building-a koje radimo u saradnji sa različitim klijentima (ambasade, kompanije, strukovna udruženja...).

Razvijamo niz programa i tehnika za unapređenje odnosa u timovima, i one variraju od zabave i animacija do ozbiljnijeg rada na unapređenju komunikacijskih aspekata u timu, uz razumevanja tela kao osnove svake komunikacije. Izdvajamo saradnje sa NLP Centrom, Porche-om, Uniqua osiguranjem, Huit Packard-om, Holandskom ambasadom, kompanijom Ivančić I sinovi... Konačno, možemo da se pohvalimo nastupima na koncertima Stefana Milenkovića, Simfonijskog orkestra RTS-a, Beltanga, kao i nastupima u opereti Maria de Buenos Aires, na Beoviziji uz grupu Kal I mnogim drugim…


Orkestar Tanguango

Kvintet Tanguango osnovale su mlade akademske umetnice 2013. godine, uz saradnju i podršku Tango Naturala. Pored muzike Astora Pjacole, ovaj orkestar izvodi i tradicionalne tango numere kompozitora Karlosa Gardela, Anibala Troila, Osvalda Puljesea, Fransiska Kanara. Tanguango predstavlja jedan od najlepših začina tango života u Beogradu. 

Tango Moda

Nastao inspirisan tango kulturom, TNF( Tango Natural Fashion) je postao prepoznatljiv po svojim unikatnim modelima i zanimljivim krojevima koji ističu ženstvenost. Svi modeli su od prirodnih materijala, koji doprinose udobnosti i mekoći, što plesni pokret čini još mekšim i senzitivnijim.